Gårdhammar Arboga logo

Stugor att hyra vid Hjälmaren nära Arboga

På Gårdhammar finns två stugor att hyra vid hjälmaren, Linus hus och Sjöstugan. Båda stugorna har egen strand och moderna bekvämligheter.

Här på gården kan man, förutom att leka och fiska, till exempel åka ut med båten på bäversafari och det finns goda chanser att se andra vilda djur i markerna runt omkring. Allmänna bad med fina sandstränder och säsongskiosk finns inom fem minuter med bil.

På Gårdhammar finns hästar höns, kaniner, katt samt en liten hund. De vilda djuren är ständigt närvarande, fasaner umgås med hönsen, räven och höken jagar dem, rådjuren går i trädgården och vildsvinen försöker vi hålla från potatisodlingen. Räkna alltså med att det finns andra djur och ljud än de ni kanske är vana vid. I tystnaden på Gårdhammar hörs de också mer än vanligt.

Hjälmaren bjuder på fina fiskemöjligheter. Roddbåt ingår i båda stugorna och flytvästar finns att låna. Spöfiske är fritt på allmänt vatten i hela Hjälmaren. Vill du fiska kräftor går det att köpa till ett kräftfiskepaket från och med slutet på juli. Läs mer här.

Gårdhammar ligger 15 km från Arboga och 35 km från Örebro. Till Stockholm tar du dig på under två timmar med bil, men det går även många tåg från Arboga.

Linus hus

Linus hus ligger endast 50 meter från vattnet där egen strand, roddbåt och brygga också finns. Trägolven är lena att sätta fötterna på och du somnar till vågornas kluckande utanför. I stugan finns ett fullt utrustat kök med diskmaskin, spis med ugn, mikrovågsugn, kyl och frys, ett vardagsrum med tv (liten), ett badrum med dusch, toalett och tvättmaskin samt ett övervåning med två sovrum och sex bäddar. Spjälsäng och barnstol finns till de mindre barnen.

I trädgården finns utemöbler, gungställning till barnen och en klotgrill.

Linus hus ligger i ett eget hörn av gården där vi också har vårt permanentboende. Stugan ligger ”eget” med ingången vänd mot sjön, med egen trädgård och häckar emellan. Det finns en granne på andra sidan viken 350 meter bort, annars är det endast naturen med vattnet, hagar och skog runt omkring.

Sjöstugan

Sjöstugan ligger precis vid vattnet ute på en udde och vågorna vyssjar dig till sömns. Stugan renoverades 2022 och här finns kök, vardagsrum och matrum, badrum med dusch och kisstoalett (för annat än kiss finns ett utedass), två sovrum med en 160-säng respektive våningssäng. I vardagsrummet finns en bäddsoffa för två extra personer. Spjälsäng och barnstol kan ordnas till de mindre barnen.

I köket finns en spis med ugn, kyl, frys, micro och vattenkokare/kaffebryggare. I trädgården finns utemöbler och en grill.

Det är bara några få meter till din egen strand med brygga och fina fiskemöjligheter i Hjälmaren.

Vägen till stugan går genom kohagarna och det finns inga grannar nära, ni bor helt insynsskyddat.